Hollandsepod.nl en olifantje.net uitgezet

Na een tijd van beproeven en proberen heb ik zowel mijn Friendica instance als mijn Mastodon instance uitgezet.

Friendica heeft echt te weinig gebruikers om er verder iets mee te kunnen. De techniek is verder wel OK.

Mastondon heeft hetzelfde probleem als rap muziek. Teveel berichten op mastodon gaan over mastodon. Ook wel even gezien voor nu.

Wie weet komt er in de toekomst een tweede ronde. Het was interessant om het hele gedecentraliseerde te zien werken. Ook hier : de techniek is er wel, het aantal gebruikers en de gebruikersvriendelijkheid kunnen nog een stuk beter.

Een wat persoonlijker constatering is dat ik echt echt echt geen tijd vrij kan maken voor ‘hobby’ projecten als deze, in ieder geval niet meer dan een uur per keer. En dat is echt weinig als je wilt ontwikkelen of zelfs maar wilt grasduinen in code.