Speel simpel alle soorten filmpjes met VLC

largeVLC-xlOngeacht of je een Apple of Windows gebaseerde PC gebruikt, de kans is groot dat je op een dag op een videofilmpje stuit wat maar niet af wil spelen. Vooral onder windows kun je aan de slag gaan met video codec packs etc, maar dit is lang geen garantie dat je het filmpje ook echt te zien krijgt. En ook op je Mac kun je aardig aan het puzzelen slaan.

 

Jaren geleden ben ik al gestopt met puzzelen toen ik VLC ontdekte. VLC komt standaard al met een hele berg codecs waardoor het zo goed als elk vindbaar videoformaat weet af te spelen. Het is gratis open source software dus er is geen reden om het niet te downloaden en installeren. Als VLC je bestand niet af wilt spelen, grote kans dat het geen videobestand is of onderweg corrupt is geraakt.

 

Naast een versie voor windows en apple, is VLC ook beschikbaar voor Linux en als beta voor Android telefoons. Alle versies zijn te downloaden op http://www.videolan.org/ 

 

Screen Shot 2013-04-28 at 21.26.30