Youtube filmpjes opslaan met Firefox

Veel filmpjes op youtube kijk je een keer en vergeet je daarna weer. Maar er zijn natuurlijk filmpjes die je zo mooi vind dat je ze het liefste zou downloaden om te bewaren of om te laten zien op plekken waar je (nog) geen Internet toegang hebt.

 

download youtube videoOp je Mac of PC kun je met Mozilla Firefox aan de slag. In Firefox kun je Flash video downloader installeren als uitbreiding / extensie. Daar kun je videofilms opslaan, onder andere van Youtube. Je vind de extensie in de addons gallerij. Even toevoegen aan firefox klikken en je krijgt een knop met een pijl die naar beneden wijst in je browser waarmee je aan de slag kunt.

 

Op mijn iPad heb ik Tubebox staan, maar deze app lijkt helaas niet meer beschikbaar te zijn in de Apple store. Ook de versie van Tubebox die voor Android beschikbaar is lijkt geen video (meer) te downloaden. Het schijnt allemaal te maken hebben met de voorwaarden van Youtube. Erg jammer want er zijn goede redenen te bedenken waarom je een Youtube film zou willen downloaden.