Veiliger surfen met SSL Everywhere

Screen Shot 2013-03-10 at 21.07.11De meeste mensen die op Internet rondsurfen hebben wel geleerd om bij  telebankieren of andere riskante zaken te letten op beveiliging. Als de site van telebankieren geen slotje bevat dan is dat reden voor ongerustheid. Maar steeds meer sites hebben gegevens die we liever prive houden. Facebook heeft bijvoorbeeld al een tijd een optie om al het verkeer beveiligd te laten versturen.

 

Screen Shot 2013-03-10 at 21.21.19Veel sites bieden inmiddels de optie om ook voor minder gevoelige informatie een beveiligde verbinding te gebruiken. Maar hier moet je dan vaak zelf bewust voor kiezen. Om je daar bij te helpen heeft de amerikaanse burgerrechten organisatie een uitbreiding gemaakt voor Google Chrome en Mozilla Firefox die dit uit handen neemt. De uitbreiding bevat een overzicht van sites die ook beveiligd bezocht kunnen worden. Zodra je naar een site gaat die in dit overzicht voorkomt, schakelt je automatisch over op een beveligde verbinding. Kan niet makkelijker.

 

Veel gebruik maken van beveiligde verbindingen betekent dat je veel minder goed te volgen bent op Internet door je Internetprovider of het Internetcafe waar ze gratis Wifi hebben. Een hele plus voor je veiligheid en je privacy dus.

 

Je kan de uitbreiding gratis downloaden op het volgende adres : https://www.eff.org/https-everywhere