Houd je gegevens prive met diskversleuteling

laptop met slotJe laptop bevat tegenwoordig een grote schat aan informatie. Zowel prive als zakelijk kan de inhoud van je laptop al snel als blauwdruk dienen voor je plannen en je netwerk. Gegevens die je liever niet deelt met vreemden of concurrenten. Maar het is natuurlijk niet uit te sluiten dat een laptop een keer gestolen wordt of gewoon ergens vergeten. 

 

Gelukkig kun je zo goed als alle laptops tegenwoordig voor weinig of geen kosten voorzien van diskversleuteling. Dit betekent dat de vinder van je laptop je gegevens niet meer kan lezen zonder over het wachtwoord te beschikken. De computer kan wel in zijn geheel worden gewist en hergebruikt, maar je hebt de zekerheid dat je gegevens niet op straat liggen.

 

Op een Apple laptop kun je gebruik maken van Filevault. Op je windows computer heb je in de duurdere varianten de keuze voor Bitlocker. Mocht dat niet lukken, dan kun je het gratis en veilige product Truecrypt op je computer installeren.