Macbook Pro hersteld

Mijn bijna drie jaar oude Macbook Pro wilde laatst ineens niet meer opstarten. Na lang turen naar het opstartscherm verscheen een symbool van een cirkel met een streep er door. Zonder de documentatie te raadplegen was het gelijk duidelijk : dit ging niet meer goedkomen.

 

Vandaag zat ik in Oude-Tonge klaar met de schroevedraaiers en een disk die nog over was. Nadat de Macbook was opgestart van USB stick heb ik voor de zekerheid nog de disk utilities gedraaid. Maar ook daar kreeg ik negatieve rood gekleurde meldingen van. De disk was echt verleden tijd.

macbookpro-diskrepair sm

Vervolgens de laptop opengeschroefd en de disk verwijderd. Daarna de vervangende disk erin en de laptop weer dichtgeschroefd. De nieuwe disk bleek geen Apple software te bevatten, maar met de USB installatie stick stond de software al snel weer te installeren.

 

Het goede nieuws is dat ik nog redelijke recente timemachine backups had en dat de kapotte disk bovendien nog onder garantie wordt vervangen. Wie weet hebben ze alleen nog grotere disken op voorraad als vervanging 🙂