Firefox browser met privacy bescherming

Op je PC heb je tegenwoordig veel keuze als het om een webbrowser gaat. Internet Explorer staat standaard op de meeste PC’s en daarnaast gebruiken veel mensen Google Chrome omdat het zo lekker snel is.

 

identity-logo-firefoxMijn voorkeur gaat uit naar Mozilla Firefox. Dit omdat deze browser je veel vrijheid geeft om je browser aan te passen aan je wensen met behulp van add-ons. Ik ben bepaald geen liefhebber van reclame en vind het fijn als niet allerlei bedrijven bijhouden wat ik doe op Internet. Daarom voorzie ik mijn versie van Firefox altijd van een aantal uitbreidingen :

 

Adblock Plus blokkeert de meeste advertenties op websites. Optioneel kun je reclames die niet heel irritant zijn wel toestaan. Maar nooit meer reclames die je halve pagina bedekken etc. En geen reclame betekent ook gelijk geen gerichte reclame 😉

DuckDuckGo is een alternatieve zoekmachine naast Google en Bing. Deze zoekmachine zorgt ervoor dat bedrijven niet kunnen bijhouden waar je naar zoekt op Internet. Zelf slaan ze ook geen gegevens op en passen ze de zoekgegevens niet aan a.d.h.v. zoektochten die je eerder ondernam (geen “Search Bubble”).

Optioneel kun je verder gaan met Ghostery. Deze add-on blokkeert allerlei sites die je surfgedrag bij proberen te houden. Deze add-on is iets minder simpel in het gebruik, dus deze zou ik pas proberen als de bovenstaande add-ons je goed bevallen.

 

Veel veilig surfplezier 🙂